mgr Edyta Krupa

Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To, co jemy i jak się odżywiamy, ma ogromny wpływ na stan naszego zdrowia, a także na kondycję fizyczną i psychiczną. W trakcie różnych terapii żywieniowych można łatwo zauważyć jak osoby, które zmieniając swój sposób żywienia odzyskują wigor, siły i chęć do życia. To stało się inspiracją do zaoferowania specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną zweryfikować swój dotychczasowy sposób odżywiania tak, aby po prostu poczuć się lepiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • Szczegółową analizę i ocenę aktualnej masy i składu ciała
  • Analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na zdrowie i samopoczucie
  • Szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • Szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych
  • Zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania organizmu i wykluczenia ewentualnych zaburzeń w stanie zdrowia
  • Przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (osobno na każdy dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw
  • Opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • Opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych
  • Odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Polecane artykuły

Schudnąć na stałe

Prawie 1/3 osób walczących z nadwagą ma już za sobą kilka diet lub kuracji odchudzających. Rezultaty są mniej lub bardziej zadowalające, ale niestety prawie zawsze ...

czytaj więcej

Kalarepka

To jarzyna smakoszy, modna jak wszystkie „chrupiące” warzywa. Młoda ma soczysty, masłowaty miąższ, łagodną ostrość rzepy i wszystkie zalety swej niezwykle zdrowej siostry kapusty. Należy ...

czytaj więcej

Jeść albo nie jeść

Z mgr Justyną Marszałkowską z Centrum Dietetycznego Pro Linea w Warszawie rozmawia Magdalena Jarosz

czytaj więcej

Żółty klejnot

Historia spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...

czytaj więcej
POKAŻ