Co będzie potrzebne?
✔️ 80g makaronu świderki
✔️ 4 zielone szparagi
✔️ 150g fileta z kurczaka
✔️ 1 łyżeczka masła klarowanego
✔️ 2 łyżki jogurtu naturalnego
✔️ kilka pomidorków koktajlowych
✔️ pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Szparagi opłukać i odłamać dolne części łodyg. Odciąć główki i odłożyć je na bok, resztę łodygi pokroić ukośnie na plasterki.
2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, na dwie minuty przed końcem gotowania dodać szparagi. Odcedzić zachowując 1/3 szklanki wody z makaronu.
3. Na patelni na niewielkiej ilości masła klarowanego podsmażyć kurczaka pokrojonego w kostkę.
4. Do kurczaka dodać makaron i szparagi oraz wodę z makaronu; dusić przez chwilę, a następnie do całości dodać jogurt.
5. Całość wymieszać, przełożyć na talerz i przyozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!
Twój komentarz