mgr Edyta Krupa
02 Sier

Placki z masłem orzechowym i malinami

Moja dzisiejsza propozycja - placki z masłem orzechowym i malinami - to dobra opcja na drugie śniadanie lub podwieczorek na słodko. Wypróbujcie koniecznie!

Co będzie Ci potrzebne?

  • 2 jaja
  • 3 łyżeczki otrębów owsianych lub pszennych
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 100 g malin świeżych lub mrożonych
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 1 łyżeczka miodu

 

Sposób przygotowania:

1. Jaja rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na puszystą masę, do żółtek dodać otręby owsiane i wymieszać.

2. Pianę z białek delikatnie połączyć z żółtkami.

3. Na patelni rozgrzać olej, a następnie nakładać małe porcje ciasta formując placki.

4. Przełożyć na talerz, posmarować masłem orzechowym, udekorować malinami i plać miodem.

 

SMACZNEGO!

Twój komentarz




POKAŻ