mgr Edyta Krupa
14 Sty

Sałatka makaronowa z awokado

Przepis na pożywną sałatkę, która świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do zabrania do pracy.

Składniki:

  • 75 g makaronu pełnoziarnistego świderki
  • 1/2 średniego awokado
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 50 g chudej szynki z indyka
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • przyprawy: oregano, sól, pieprz, ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

2. Połowę porcji awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos.

3. Drugą część awokado pokroić w kostkę.

4. Pomidorki poprzekrajać na połówki.

5. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor.

6. Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.

Twój komentarz




POKAŻ