Składniki:
- 75 g makaronu pełnoziarnistego świderki
- 1/2 średniego awokado
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- garść pomidorków koktajlowych
- 50 g chudej szynki z indyka
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 1/2 ząbka czosnku
- przyprawy: oregano, sól, pieprz, ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
2. Połowę porcji awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos.
3. Drugą część awokado pokroić w kostkę.
4. Pomidorki poprzekrajać na połówki.
5. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor.
6. Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.
Twój komentarz