mgr Edyta Krupa
10 Paź

Owsianka z karmelizowaną gruszką

Wiecie, że dzisiaj obchodzimy światowy dzień owsianki? :)

Składniki:

  • Płatki owsiane 5 łyżek (50 g)
  • Mleko krowie/roślinne 1 szklanka (220 g)
  • Gruszka średnia sztuka (120g)
  • Miód łyżeczka (10g)
  • Orzechy włoskie garść (30 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka (10 g)
  • Przyprawy: cynamon, imbir mielony

Sposób przygotowania:

1. Płatki ugotować na mleku, przelać do miseczki.

2. Gruszkę pokroić w kostkę, następnie wrzucić na patelnię z odrobiną wody. 

3. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie.

4. Owsiankę polać karmelizowaną gruszką i posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ