Składniki:
- 1 dynia hokkaido
- 100g orzechów włoskich
- 125g niebieskiego sera pleśniowego
- oliwa z oliwek
- przyprawy: tymianek, sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni.
2. Dynię dokładnie umyć, przeciąć na pół i łyżką wydrążyć ze środka pestki. Następnie dynię pokroić w kostkę - nie musi być drobna, ani równa, ważne żeby wygodnie się jadło :)
3. Dynię ułożyć na blaszcee wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem.
4. Dynię umieścić w piekarniku na około 30 - 40 minut (miękkość możemy sprawdzać widelcem).
5. Upieczoną dynię wyjąć z piekarnika i włożyć do miski. Posypać całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku.
Twój komentarz