mgr Edyta Krupa
11 Lip

Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami

Propozycja szybkiego bezmięsnego obiadu.

Składniki:

  • 60 g makaronu pełnoziarnistego
  • 250 g ricotty
  • 6 szt. suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować al dente.

2. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, następnie razem wrzucić na rozgrzany olej.

3. Dodać pokrojone w paski suszone pomidory, a następnie ricottę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu, można dolać trochę wody z gotującego się makaronu i wymieszać.

5. Całość połączyć z makaronem.

Twój komentarz




POKAŻ