mgr Edyta Krupa
03 Wrze

Sałatka jajeczna z migdałami

Lekka sałatka jajeczna z dodatkiem płatków migdałowych.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 2 łyżki płatków migdałowych (24g)
  • groszek zielony konserwowy 80g
  • rzodkiewka 80g
  • garść sałaty rzymskiej
  • 1 marchew
  • 1/2 kubka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • przyprawy: pieprz, sól

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować, ostudzić i pokroić na ósemki, liście sałaty porwać na kawałki.

2. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, marchew obrać i pokroić w słupki.

3. Jogurt wymieszać z przyprawami, szczypiorkiem i sokiem z cytryny.

4. Rzodkiewkę wymieszać z marchewką i groszkiem, wyłożyć na liście sałaty, położyć jajka i polać sosem.

5. Gotową sałatkę posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Twój komentarz




POKAŻ