Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka szczypiorku
- 2 łyżki płatków migdałowych (24g)
- groszek zielony konserwowy 80g
- rzodkiewka 80g
- garść sałaty rzymskiej
- 1 marchew
- 1/2 kubka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- przyprawy: pieprz, sól
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować, ostudzić i pokroić na ósemki, liście sałaty porwać na kawałki.
2. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, marchew obrać i pokroić w słupki.
3. Jogurt wymieszać z przyprawami, szczypiorkiem i sokiem z cytryny.
4. Rzodkiewkę wymieszać z marchewką i groszkiem, wyłożyć na liście sałaty, położyć jajka i polać sosem.
5. Gotową sałatkę posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Twój komentarz