Składniki:
- 3 jaja
- pół opakowania łososia wędzonego
- 5 szparagów zielonych
- garść pomidorków koktajlowych
- łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
- koperek
- przyprawy: pieprz, sól
Sposób przygotowania:
1. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.
2. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać łyżką.
3. Na patelni rozgrzać oliwę/olej. Wlać masę jajeczną z dodatkami.
4. Dodać połówki pomidorków koktajlowych.
5. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut.
6. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.
Twój komentarz