mgr Edyta Krupa
28 Wrze

Faszerowana cukinia

Letni przepis

Składniki:

  • 1 średnia cukinia (500g)
  • 100g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 małej cebuli (25g)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki kaszy kuskus (30g)
  • 3 plastry sera feta (45g)

Sposób przygotowania:

1. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju.

3. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć.

4. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać.

5. Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ