Co będzie Ci potrzebne?
Ciasto na naleśniki:
- 1 jajo
- 1/4 szklanki mleka
- 3 łyżeczki mąki orkiszowej lub pszennej typ 2000
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 3 łyżki wody gazowanej
Farsz:
- 4 plastry twarogu półtłustego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pół szklanki truskawek
Sposób przygotowania:
1. Mąkę wymieszać z jajkiem, olejem, mlekiem, wodą i szczyptą soli. Zmiksować na gładką masę.
2. Smażyć naleśniki bez tłuszczu z obu stron.
3. Twaróg zmiksować z jogurtem i połową truskawek.
4. Naleśniki posmarować farszem i zawinąć w rulon lub złożyć w trójkąt.
5. Resztę truskawek pokroić i ułożyć na naleśnikach.
Smacznego! :)
Twój komentarz