Co będzie Ci potrzebne?
- pół woreczka ryżu
- 160 g fileta z kurczaka
- 2 średniej wielkości pomidory
- ok. 6 sztuk pomidorków koktajlowych
- pół małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- połowa papryczki chili
- 2 łyżeczki masła orzechowego
- łyżka oleju rzepakowego
- przyprawy: kurkuma, papryka słodka, pieprz, sól
Sposób przygotowania:
1. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy.
2. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
3. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory i smażyć przez około 10 - 15 minut, aż pomidory się 'rozpadną'.
4. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę oraz przyprawy.
5. Gdy kurczak się zarumieni, dodać masło orzechowe i smażyć jeszcze przez jakiś czas.
6. Podawać z ugotowanym ryżem. Na koniec udekorować pomidorkami koktajlowymi.
SMACZNEGO!
Twój komentarz