mgr Edyta Krupa
19 Gru

ZDROWE ŚWIĘTA - ryba po grecku

Ryba po grecku - kolejna propozycja dania na wigilijny stół.

Składniki:

  • 2 małe (160 g) filety z mintaja
  • 1 marchewka
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ziele angielskie, liść laurowy, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

1. Rybę pokroić na mniejsze części, posypać solą, pieprzem i czosnkiem z obu stron.

2. Cebulę pokroić, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3. Do rondelka dodać oliwę i podsmażyć cebulę, po 2 minutach dodać marchewkę.

4. Gdy marchewka lekko zmięknie dodać rybę i resztę przypraw, zalać niewielką ilością wody i dusić ok. 10 minut. Pod koniec doprawić do smaku.

Twój komentarz




POKAŻ