Co będzie Ci potrzebne?
Spód:
- 150 g płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżki miodu
- 60 g masła
Masa serowa:
- 500 g mielonego chudego twarogu
- 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 7 łyżeczek żelatyny
- 1/2 laski wanilii
Dekoracja:
- 1/2 granata
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć.
2. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie, połączyć z jogurtem naturalnym.
3. Ser zmiksować z ksylitolem.
4. Dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i całość dokładnie wymieszać.
5. Masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie.
6. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czkoladą oraz pestkami granata.
Liczba porcji: 12
Czas przygotowania:25 - 30 min (bez schłodzenia).
Twój komentarz