mgr Edyta Krupa
10 Gru

Serniczki z bakaliami

#świątecznesmaki

Składniki:

  • Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
  • Erytrol 40 g (4 łyżki)
  • Jajo 50 g (1 sztuka)
  • Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
  • Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
  • Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
  • Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
  • Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)

Sposób przygotowania:

1. Żółtko oddzielić od białka.

2. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować.

3. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.

4. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.

5. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20 - 30 minut.

Twój komentarz




POKAŻ