mgr Edyta Krupa
19 Luty

Pieczone pączki z nadzieniem różanym

Już jutro najsłodszy dzień w roku, czyli tłusty czwartek! Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na pieczone pączki z nadzieniem różanym.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  8 łyżeczek marmolady różanej

Sposób przygotowania:

1. Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem.

2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.

3. Pokroić na osiem części.

4. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka.

5. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowują odstępy.

6. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

7. Gotowe pączki posypać pudrem z ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ