mgr Edyta Krupa
28 Luty

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Omlet z warzywami i mozzarellą - propozycja na weekendowe śniadanie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść szpinaku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 2 plastry mozzarelli
  • łyżeczka parmezanu
  • pół łyżeczki masła klarowanego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i wymieszać.

2. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Następnie dodać szpinak i chwilę podsmażyć.

3. Jajka wlać na patelnię i smażyć na średnim ogniu, około 2 - 3 minut.

4. Przełożyć omlet na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, kawałki mozzarelli i starty parmezan.

5. Złożyć omlet na pół.

Twój komentarz




POKAŻ