mgr Edyta Krupa
05 Luty

Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i parmezanem

Szybka i pożywna sałatka, idealna na kolację.

Składniki:

  • Rukola garść (20g)
  • Suszone pomidory 40g
  • Ogórek świeży 40g
  • Marchew 45g
  • Pomidor koktajlowy 4 szt (80g)
  • Hummus 2 łyżeczki (30g)
  • Ser parmezan tarty 1 łyżka (8g)
  • Chleb żytni, kromka (30g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (12g)
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Rukolę umyć i ułożyć na talerzu.

2. Warzywa umyć, pokroić i ułożyć na sałacie.

3. Obok nałożyć hummus i chleb żytni (można zapiec w piekarniku na grzankę).

4. Całość skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem do smaku i
posypać tartym parmezanem.

Twój komentarz




POKAŻ