mgr Edyta Krupa
27 Paź

Chai latte

Herbata latte z korzenną nutą

Składniki:

  • 150g (1/2 kubka) wody
  • 1,5g (1/2 laski) cynamonu
  • 2g (1/2 łyżeczki) ziaren kardamonu
  • 1g (4 sztuki) goździków
  • 1g (ok 1cm) imbiru
  • 100g (1/3 kubka mleka)
  • 1g (1 łyżeczka) herbaty czarnej
  • erytrol/ksylitol (do smaku)

Sposób przygotowania:

1. Wodę wraz z przyprawami zagotować w garnuszku.

2. Przykryć, zmniejszyć moc grzania i gotować przez około 10 minut.

3. Następnie dodać mleko i erytrol lub ksylitol i zagotować.

4. Do mieszanki wsypać herbatę i zaparzać przez około 3 minuty. Odcedzić.


Można także zaparzyć herbatę z przyprawami, a następnie dodać spienione w ekspresie do kawy mleko.

Twój komentarz




POKAŻ