Składniki:
- 250g (1/2 średniej) cukinii
- 100g (1/2 średniej) papryki
- 100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
- 5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
- 2g (kawałek) imbiru
- 1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
- 100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
- 50g (1/2 woreczka) ryżu basmati
Sposób przygotowania:
1. Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z olejem/oliwą do zarumienienia.
2. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć.
3. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu.
4. Opcjonalnie doprawić wedle uznania.
5. Podawać z ugotowanym ryżem.
Twój komentarz