mgr Edyta Krupa
25 Marz

Papryka faszerowana

Pomysł na bezmięsny obiad.

Składniki:

  • 3 - 4 papryki kolorowe
  • 200 g ciecierzycy z puszki lub słoika
  • 1 duża cebula
  • 4 duże pieczarki
  • 200 g passaty pomidorowej
  • suszone pomidory kilka sztuk
  • przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, kurkuma, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebuę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia.

2. Dodać ciecierzycę, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić.

3. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami.

4. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

Twój komentarz




POKAŻ