mgr Edyta Krupa
30 Kwie

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Przepis na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie ze szparagami w roli głównej :)

Składniki:

  • 3 jaja
  • pół opakowania łososia wędzonego
  • 5 szparagów zielonych
  • garść pomidorków koktajlowych
  • łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
  • koperek
  • przyprawy: pieprz, sól

Sposób przygotowania:

1. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.

2. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać łyżką.

3. Na patelni rozgrzać oliwę/olej. Wlać masę jajeczną z dodatkami.

4. Dodać połówki pomidorków koktajlowych.

5. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut.

6. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Twój komentarz




POKAŻ